Haugesund Sparebank Magasinsponsor

Sammen er vi bedre

Samholdet er sterkt både på og utenfor banen.

Når Vards superjenter er på fotballbanen så gnistrer det av innsats, fotballglede og vilje. Legg til tekniske finesser, veggspill, knallharde skudd og susende taklinger – ja det er Vard J12.

Å dra på sommercup med fotballaget er noe av det aller beste i hele verden for 12 år gamle Johanna Rosvold. For da kan hun og lagvenninnene på Vards jenter 12-lag være sammen hele tiden.

På Etne cup i sommer bestemte alle jentene seg for å ha like fletter og da var det godt å ha en frisørmamma med på laget.

– Det er viktig å vise at vi er et lag. Tidligere har for eksempel alle spillerne sprayet håret i samme farge. Det er gøy å gjøre sånn sammen, sier Johanna.

Godt samhold

Hun og de andre tolv jentene har spilt fotball sammen siden de var seks år gamle, og er blitt veldig gode venninner som også møtes utenfor fotballbanen. Samtidig trenes det bra og ofte. I Etne cup vant jentene B-sluttspillet mot ett år eldre jenter.

– Det var gøy. Det var den første cupen der vi spilte med A- og B-sluttspill, sier Johanna.

Spiller fotball hver dag

J12-laget trener tre ganger i uken og spiller en kamp. Noen av jentene går på andre aktiviteter, mens andre satser på fotballen og trener mye på egenhånd. Johanna er en av dem som spiller fotball hver dag.

– Enten trener jeg med laget, spiller fotball på skolen eller med venner og venninner på fritiden.

Sammen med to andre Vard-jenter har Johanna det siste halvåret også deltatt på morgentreninger en gang i uken i regi av Haugars Team Haugesund sparebank.

– Fotball er det kjekkeste jeg vet, sier Johanna.

Spillere fra hele byen

J12-laget er det eldste jentelaget i barne- og ungdomsavdelingen til Vard, men det gror heldigvis godt på jentesiden i de yngre årsklassene. Johanna har likevel lyst på flere lagvenninner.

– Det hadde vært fint om det begynte noen flere jenter, sier 12-åringen som går på Austrheim skole.

J12-laget til Vard har 13 spillere og er ikke noe klasselag. Laget har nemlig spillere fra nesten hele byen og jentene går på Austrheim skole, Solvang skole, Lillesund skole og Steinerskolen.

Norway cup til neste år

I tillegg til Etne cup i juni, var spillerne på Husnes cup i august. Også det er en overnattingscup. Tidligere år har jentene vært på Sør cup på Flekkerøya to ganger.

– Å dra på sommercup med overnatting er mye kjekkere enn de vanlige cupene. Da får vi gjort mye sammen og blir enda bedre kjent med hverandre, sier Johanna.

Neste år har skal jentene til Norway cup, og det blir ganske sikkert en helt ny og fin opplevelse for Vard-jentene.

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring